logo

Bitcoins

img

Bitcoins

Vill du veta aktuell kurs på Bitcoins?

Här kan man följa kursen live, från erkända och välkända börser. Fäst gärna denna sidan, för att enkelt kunna återgå till länkarna, genom att klicka på stjärn-ikonen i din webbläsare.

Det enklaste sättet att köpa Bitcoins på (Kreditkort)

Det absolut enklaste sättet att köpa Bitcoins, som nybörjare, är definitivt via Coinbase (klicka här för ett öppet konto). Coinbase godkänner kreditkort som ett betalmedel och det är en av anledningarna att många använder dem. Deras sida är mycket användarvänlig; sidan är intuitiv, det är lätt att handla med valutor, man kan enkelt följa sina transaktioner etc. Om du väljer att skapa en e-plånbok hos Coinbase via eXeR Crypto School så får du en bonus på 10 USD, vid köp av valuta på minst 100 USD. Med detta, att de är lätta att använda och att man kan använda kreditkort för köp av valuta, kommer också något högre avgifter, men för nybörjare och för de som vill att det ska vara enkelt så kan det vara värt att betala något för det. Klicka på länken för en ’steg-för-steg’ guide för att köpa via Coinbase.com med kreditkort.

Billigare med svårare sätt att köpa Bitcoins på (EU Banköverföring)

Det kan vara billigare att köpa Bitcoins på olika exchanges (börser) jämfört med Coinbase, framförallt märker man av detta om man handlar för högre belopp då skillnaden märks tydligare. Det är emellertid mycket mer komplicerat och med en obefintlig användarvänlighet på dessa sidor jämfört med Coinbase. Är du erfaren, väljer du en exchanges som godkänner SEPA-överföringar (standard EU-banköverföring). En SEPA-överföring kostar vanligtvis runt 20 kr och överföringen måste göras i EUR.

Köpa bitcoins från andra människor

Var försiktig om du tänker köpa bitcoins från främlingar, det är lätt att bli lurad. Den digitala valutamarknaden är ung, intresset ökar hela tiden, även hos dem som inte är ärliga och seriösa. Om du ändå väljer att handla på det sättet, se då till att du vet exakt vad som krävs så att du kan säkerställa att du verkligen får de bitcoin du köper.

Vill du veta mer om Bitcoins?

Det finns många olika kryptovalutor på marknaden, varav Bitcoin var den första. Värdet på Bitcoin har stigit enormt från det att den startade, på under 1 SEK, och bitcoin har i skrivande stund varit uppe och vänt på över 160.000 SEK. Programmet är utvecklat för att generera max 21 miljoner bitcoins (BTC) och en av anledningarna till att bitcoin är efterfrågat är för att det bar finns ett begränsat antal att få tag i. I skrivande stund är ca 70% av det totala antalet bitcoin utvunna och i omlopp. Det finns många fördelar med Bitcoins och kryptovalutor i allmänhet.

Varför finns det olika börser?

Bitcoins handlas på olika exchanges (börser) och det finns ett antal olika på marknaden. Det kan därför förekomma prisskillnader mellan dessa exchanges (börser). Generellt så är det få procentandelar som skiljer, men det kan finnas större avvikelser. Vi rekommenderar er att använda Coinmarketap.com för att följa kurserna, eftersom den ger en bra övergripande bild.