logo

Verge

img

Verge

Vill du veta aktuell kurs på Verge?

Här kan man följa kursen live, från erkända och välkända börser. Fäst gärna denna sidan, för att enkelt kunna återgå till länkarna, genom att klicka på stjärn-ikonen i din webbläsare.

Köpa Verge (XVG)

Verge kan köpas på olika exchanges (börser), inklusive Binance.com. Du måste använda en kryptovaluta (Bitcoin eller Ethereum) som betalningsmedel, vilka du kan handla på Coinbase.com som ger dig en bonus på 10 USD för köp av minst 100 USD om du registrerar ditt konto via oss.

Vad är Verge

Verge Currency är tidigare känd som DogeCoinDark men de valde att byta namn. Projektet är alltså inte nytt, men du har kanske inte hört talas om valutan förrän nu. Syftet med Verge är att skapa en kryptovaluta som kan fungera i vardagen vilket är svårare med Bitcoin. En transaktion med Verge tar ca 5 till 10 sekunder jämfört med Bitcoin som tar betydligt längre tid. Transaktionsavgiften på Verge är 0,1 XVG så betydligt billigare än transaktionsavgifterna med Bitcoin. XVG är beteckningen på Verge, så när man söker den på en exchange (börs) då kan man använda den förkortningen.
En initial tanke med Bitcoin var anonymiteten. Jämfört med detta har Verge en fördel att den är mer anonym än Bitcoin. Bitcoin kan spåras tillbaka till viss del och det anser många vara ett problem. Av den anledningar har alternativa valutor skapats för att lösa anonymitetsproblemet, varav Verge är en av dessa. Verges blockchain är byggt på Tor och I2P vilket skyddar din integritet (mer specifikt din IP-adress och din plats).
En mycket bra infographic (detaljerad bildbeskrivning) har gjorts om Verges kommande teknik, Wraith Protocol (Wraith-protokoll), vilken många väntar på eftersom det kan bli banbrytande för kryptovalutor.
För närvarande så finns Monero som också är mer anonymt än Bitcoin. Verge är konkurrenter till Monero och om Verge’s Wraith-protokoll blir en framgång så blir de lika anonyma som Monero. För närvarande har de inte nått dit, men Verge har mycket lägre avgifter och snabbare transaktioner än vad Monero har. Utöver det så har Verge även “Smart contracts” (smarta kontrakt) som kortfattat innebär att man kan programmera att vissa kriterier ska uppfyllas innan betalningen går iväg. Verge pratar dock inte så mycket om sina ”smart contracts” då deras primära fokus ligger på anonymiteten, vilket också är anledningen till att Verge finns med här med en kort introduktion.
Verge kan mycket väl bli en av de stora kryptovalutorna på marknaden en dag, eftersom myntet har den potentialen. Naturligtvis krävs det utveckling av myntet för att den ska nå dit men potentialen finns. Som med alla valutor så uppmanar vi att läsa mer om dem för att man ska bilda sig en uppfattning innan eventuell investering.