logo

Välkommen till Crypto School

Utbildningen går till så här


Välkommen till vår online utbildning om krypto (digital) valuta med särskilt fokus på Bitcoin som är en av de största och mest etablerade digitala valutorna på marknaden. 

Du kommer att lära dig massor om digital valuta och i särklass bitcoin. All kunskap om bitcoin kan appliceras på andra kryptovalutor då det fungerar på samma sätt, det är bara själva valutorna som är olika, handlas på olika börser etc.

Nedan är tågordningen dvs i vilken ordning du går igenom utbildningen.

 • 1. Vad är bitcoins
 • 2. Skapa en e-wallet (e-plånbok) och en bitcoin adress
 • 3. Köpa och sälja bitcoins
 • 4. Mina bitcoins och andra kryptovalutor/mynt
 • 5. Avslutning
 • 6. FAQ
Vi avslutar utbildningen med en tentamen för att du ska kunna värdera dina nyfunna kunskaper och komplettera där det eventuellt behövs.

Snabbkurs om Bitcoins och kryptovalutor:

Vad är Bitcoins och kryptovalutor

BTC är en förkortning av Bitcoin som är en decentraliserad virtuell valuta och som uppfanns av Satoshi Nakamoto. Den anonyma uppfinnaren, eller gruppen, publicerade ett dokument under 2008 som ett bevis på konceptet och släppte sedan det som en ”open source prototyp-programvara” under 2009.

Bitcoin använder en ”peer-to-peer” teknik som innebär att den är utan påverkan av centrala myndigheter eller bankinstitut för att hantera transaktioner och utfärda nya BTC (mining). Bitcoin har flera unika egenskaper jämfört med traditionella kreditkort såsom internationella betalningar, låga transaktionsavgifter, oåterkalleliga transaktioner för köpmän och säkerhet genom kryptering.

Allt fler hör talas om och använder den nya valutan eftersom den skiljer sig mycket gentemot vanlig valuta och hur den hanteras. Något som också gör den attraktiv är den enorma tillväxten Bitcoin haft det senaste året, flera etablerade ekonomer spår att Bitcoinen kommer att ligga runt 40.000 USD i slutet av 2018.

Ta gärna en titt på filmen här nedan för att få en snabb inblick om vad Bitcoin är och det fungerar:

Hur skapas nya Bitcoins

Bitcoins skapas som en belöning för bevis på arbete som involverar kryptografiska ”hashs” som kallas mining (gruvdrift). Användare erbjuder sin datorkraft för att verifiera transaktioner till en öppen huvudbok som kallas blockchain. Redan minade Bitcoins är i omlopp och kan bytas för varor och tjänster.

Det kommer bara att finnas 21 miljoner bitcoins i sin helhet, där den sista Bitcoinen är beräknad att vara minad år 2040. Om detta fantastiska bitcoin-experiment lyckas och folk fortfarande använder det efter den tidpunkten kommer BTC-minare endast att stödjas av många små transaktionsavgifter - som krävs för att dina transaktioner ska inkluderas snabbt i blockkedjan.

Dessa mynt är skalbara, dvs de kan delas i mindre enheter. Till skillnad mot traditionella valutor är Bitcoins delbara med upp till 10 ^ 8, vilket innebär att över tid så kommer människor att kunna använda mycket små fraktioner av Bitcoins för att handla med. Den minsta delen av bitcoin är benämnt ”en Satoshi".

Hur beräknas värdet på en Bitcoin

Priset på Bitcoins bestäms av utbud och efterfrågan. När efterfrågan på Bitcoins ökar, ökar även priset per Bitcoin och när efterfrågan faller, faller priset. Det finns endast ett begränsat antal BTC i omlopp och nya Bitcoins skapas med en förutsägbar minskad hastighet. Efterfrågan måste följa denna nivå av inflation för att hålla priset stabilt.

5 skäl att lära sig mer om Bitcoin och kryptovalutor

 •   Vi vet att bankerna rånar dig med sina avgifter och transaktionstider på 1-3 dagar. Bitcoin är helt oberoende av banker och statliga myndigheter och överföringar görs på några minuter över hela världen!
 •   Bitcoins och många andra kryptovalutor ökar i värde något enormt och tittar man på Bitcoin så har de ökat tusentals procent det senaste året.
 •   En betalning med bitcoin kan INTE återkallas när en betalning väl har genomförts. Sändaren av bitcoins kan bara få pengarna tillbaka genom att motparten skickar tillbaka dem och det finns ingen bank som kan gå in och avbryta betalningen.
 •   Bitcoin kan användas som en vanlig betalningsmetod i alla butiker, du kan sälja dina bitcoin och få ut SEK, EUR och USD när som helst. Bitcoin är en valuta, dock utan involvering och påverkan av banker eller stater.
 •  Bitcoins är som kontanter, om än digitalt. Din plånbok är elektronisk och hanteras via din mobiltelefon eller dator. Du har ditt innehav av Bitcoins i din elektroniska plånbok och innehavet styr du helt själv. Du behöver inte gå via banken och berätta för dem vad du avser spendera dina pengar på!

Du har nu fått en snabbkurs om Bitcoins och kryptovaluta och vill du lära dig mer och bli ett proffs så rekommenderar vi dig att du registrerar dig och gör utbildningen i din egen takt.

Det tillkommer nya delar med jämna mellanrum med nyheter inom kryptovalutamarknaden samt utbildning om eXeR’s valutor och eXeR Mining programmet.

Onlinekursen kostar endast 995 SEK för medlemmar i eXeR (icke-medlemmar betalar 1.495 SEK) och i den ingår 1 års medlemskap av Crypto School plattformen. Önskar du en klassrumsutbildning (fysisk) så kan du även beställa detta för endast 2.500 SEK för medlemmar i eXeR (icke-medlemmar betalar 2.995 SEK), vilken också ger dig tillgång till online-utbildningen och 1 års medlemskap på Crypto Scool’s plattform.

BLI ETT PROFFS I DAG!

Registrera dig idag för att lära dig allt om kryptovalutor, hur man handlar, hur man min, hur man tjänar pengar med kryptovalutor och deltar i alla nyheter från marknaden. Bli proffs på marknaden.

Registrera dig idag