logo

IOTA

img

IOTA

Vill du veta aktuell kurs på IOTA?

Här kan man följa kursen live, från erkända och välkända börser. Fäst gärna denna sidan, för att enkelt kunna återgå till länkarna, genom att klicka på stjärn-ikonen i din webbläsare.

Köp IOTA snabbt och billigt

Om du vill investera i IOTA så kan du skapa ett konto på Coinbase.com här som ger dig en bonus på 10 USD för köp av minst 100 USD. Därefter skapar du ett konto på Binance.com och överför det antal Bitcoins, Ethereum eller Litecoins som du vill köpa IOTA för. IOTA rekommenderas att köpas på Binance.com tack vare de höga volymerna på denna börsen.

Vad är IOTA

IOTA är en revolutionerande teknik som baseras på samma principer som andra kryptovalutor, med en offentligt distribuerad huvudbok. Skillnaden med IOTA är att de använder en helt ny teknik som kallas "Tangle", även känd som "The Tangle". Tangle baseras på ”Directed Acyclic Graph” och den har inte ”blockchainteknik” (det är alltså ingen blockchain eftersom det måste finnas block för att en blockkedja ska skapas). Eftersom mining är till för att verifiera transaktioner och det inte behövs med IOTA så minas alltså inte valutan. Eftersom transaktionerna inte behöver verifieras på samma sätt så går det mycket snabbt. Man kan också säga att IOTA är en miljövänlig kryptovaluta jämfört med Bitcoin, som kräver stora resurser genom miningen. Ett exempel på det är mycket stora “mining farms” i Kina och på Island.
Varje gång en användare av IOTA-nätverket skickar en transaktion så måste det godkännas av två andra transaktioner. Det här är ett smart sätt att hantera transaktioner för då kan alla användare arbeta dubbelt så mycket som de själv tar ut ur nätverket. Denna tekniken är för närvarande enbart tillgänglig hos IOTA och det är också anledningen till varför denna kryptovaluta blivit så populär på senare tid.

Enligt IOTA’s officiella hemsida har valutan följande fördelar och egenskaper:

  • Skalbarhet – tack vare sin innovativa teknik
  • Inga avgifter – det kostar inget för transaktionerna vid handel med IOTA
  • Decentraliserad - eftersom valutan inte minas så är IOTA mer decentraliserad än en valutor som använder en klassisk blockchain
  • ”Immune to Quantum Computers” - IOTA skapas även för framtidens datorer.
Allt detta låter mycket bra men det finns också negativa aspekter av valutan. Om du är intresserad av att investera så bör du läsa mer om IOTA. Ovan ger vara en liten introduktion till valutan och tekniken som används. Vi uppmanar er att alltid göra grundliga utvärderingar innan man investera. Notera också att IOTA är fortfarande i betaversion.