logo

Cardano

img

Cardano

Vill du veta aktuell kurs på Cardano?

Här kan man följa kursen live, från erkända och välkända börser. Fäst gärna denna sidan, för att enkelt kunna återgå till länkarna, genom att klicka på stjärn-ikonen i din webbläsare.

Köpa Cardano

För att köpa Cardano (ADA) måste du först ha köpt någon kryptovaluta. Genom att registrera dig via oss så ger Coinbase.com dig en bonus på 10 USD för köp av minst 100 USD.

Vad är Cardano

Liksom alla andra valutor vi nämnt så är även Cardano en kryptovaluta. Cardano har ökat i popularitet sedan slutet av 2017 eftersom Cardano löser befintliga problem som andra kryptovalutor inte kan lösa. Det är egentligen fel att bara kalla det för en kryptovaluta eftersom det är så mycket mer än så. Läs mer om Cardano på deras hemsida.
Cardano är utvecklat på ett sådant sätt att det är möjligt att köra finansiella applikationer på Cardano (vilket förutom att vara en valuta också är en teknisk plattform). Dessa finansiella applikationer används idag av privatpersoner, organisationer och stater. Cardano appellerar därför till en mycket bred publik och många ser en framtid i dem. Denna teknologiska plattform gör att det är relativt enkelt att uppgradera Cardano med soft forks för att följa den tekniska utvecklingen. Jämför med Bitcoin, som var revolutionerande bara för några år sedan, som idag är tekniskt föråldrad.

Vad är då Cardanos tekniska plattform

Den möjliggör att köra decentraliserade applikationer (dapps) som hos Ethereum, det är möjligt att göra smarta kontrakt (samma som för Ethereum), den kan även hantera juridiska dokument och mycket mer. Enligt Cardano själv är det den första plattformen som är utvecklad av ledande akademiker och ingenjörer. Om Cardano blir nästa Ethereum eller kommer att hamna på samma nivå som Ethereum vet man inte än, men projektet är dock mycket ambitiöst och lovande.