logo

Ripple

img

Ripple

Vill du veta aktuell kurs på Ripple?

Här kan man följa kursen live, från erkända och välkända börser. Fäst gärna denna sidan, för att enkelt kunna återgå till länkarna, genom att klicka på stjärn-ikonen i din webbläsare.

Hur man köper Ripple snabbt och lätt

Om du redan har ett innehav av tex Bitcoin så kan du handla Ripple (XRP) på exchangen (börsen) Binance.com. Om du inte redan har någon kryptovaluta, tex Bitcoin, så kan du handla på Coinbase.comsom ger dig en bonus på 10 USD för köp av minst 100 USD genom att registrera ett konto via oss.

Vad är Ripple (XRP)

Rippel lanserades på marknaden redan 2012. Det är möjligt att du hört talas om valutan pga de stora värdeökningarna under 2017, många trodde det var en ny valuta tack vare det, men den har som sagt funnits ett tag redan. Att kalla Ripple en kryptovaluta är egentligen inte helt korrekt, eftersom det i grunden är en valuta som används av banker och därför är utbudet väldigt högt. Ripple får en hel del kritik och du bör vara extra försiktig vid investering i Ripple och se till att du gör dina efterforskningar innan du investerar.
Eftersom Ripple används av banker så finns en fördel, vilket är att du kan genomföra transaktioner med banker mycket fort. Det tar ungefär 3,6 sekunder med Ripple, vilket kan jämföras med Bitcoin som kan ta några timmar. För banker är detta naturligtvis positivt, likaså att Ripple ökar likviditeten som har betydelse för en bank.
Det spekuleras i varför priset på Ripple har stigit så mycket. Ripple har licensierat sin teknik till över 100 banker, vilket har gjort att folk tror på Ripple och det har därmed skapats en efterfrågan. Det som är viktigt att tänka på gällande kryptovalutor är att rykten och nyheter kan leda till stora prisförändringar på kort tid. Stiger priset så ökar ju värdet och människor börjar köpa, det i sin tur leder vidare till att andra köper etc. Ibland går det bra att investera på det sättet och ibland inte. I flertalet av fallen så är det bättre att man har gjort sin undersökning innan man investerar, risken är annars att man investerar pengar i något som faller ner igen utan substans. Speciellt om man avser att investera större belopp. Kryptomarknaden överlag är väldigt volatil (kraftiga svängningar upp och ner) och det ska man ha med i beräkningen när man investerar, oavsett i vilken valuta. Slutligen är det alltid ens eget ansvar att ta reda på vad man behöver för att veta om man anser att det är en bra investering.
Det finns emellertid mycket tvivel om huruvida bankerna kommer att använda valutan Ripple eller bara själva Ripple-tekniken. Om bankerna inte behöver använda valutan så faller dess funktion och då kan det vara riskfyllt att köpa Ripple, om efterfrågan inte finns längre. För att förstå mer och läsa mer i detalj så besök deras hemsida och skapa dig din egen uppfattning.