logo

Ethereum

img

Ethereum

Vill du veta aktuell kurs på Ethereum?

Här kan man följa kursen live, från erkända och välkända börser. Fäst gärna denna sidan, för att enkelt kunna återgå till länkarna, genom att klicka på stjärn-ikonen i din webbläsare.

Köpa Ethereum

Genom att registrera dig via oss så ger Coinbase.com dig en bonus på 10 USD för köp av minst 100 USD.

Vad är Ethereum

Med Bitcoin kom den revolutionerande tekniken som heter Blockchain. Efter några år uppstod behov av nya saker och bland annat Ethereum skapades. Ethereum är en version av "Bitcoin version 2" med flera nya funktioner. Ethereum introducerade ’smart contracts’ (smarta kontrakt), vilket kortfattat innebär att man kan programmera blockchain och sätta upp vissa kriterier som behöver uppfyllas innan pengarna överförs. Detta introducerade många fördelar och idag används Ethereum och dess ERC20 tokens för de flesta av alla ”Initial Coin Offerings”.
Smarta kontrakt är en programmering som t.ex. underlättar utbyte av aktier, pengar, värdesaker, egenskaper och mycket mer, det är bara fantasin som sätter gränser. Ethereum är en, enligt många, uppgraderad version av Bitcoin, då den inte enbart verkar som en valuta. Bitcoin kan också användas för annat men det är tekniskt sett mycket svårare, och därför är Ethereum ett bra alternativ. Detta är också anledningen till att många investerat i Ethereum, vilket lett till att kursen, sedan start, har stigit mer än 10.000%.
Många tror att Ethereum kommer att ta över Bitcoin.

Vad kan man använda Ethereum till

Precis som andra valutor så kan man såklart spekulera och handla med den. Förutom det så har ni lärt er att den har en ny funktion som kallas ”smart contracts”, men den har också en annan användning som betyder att den används som ’bränsle’ när man skickar ERC20-symboler.