logo

Bitcoin Cash

img

Bitcoin Cash

Vill du veta aktuell kurs på Bitcoin Cash?

Här kan man följa kursen live, från erkända och välkända börser. Fäst gärna denna sidan, för att enkelt kunna återgå till länkarna, genom att klicka på stjärn-ikonen i din webbläsare.

Ska du köpa Bitcoin Cash

Bitcoin Cash kan köpas på Coinbase.com, vilket ger dig 10 USD i bonus (gratis) om du köper minimum 100 USD tack vare vårt samarbete med dem. Om du vill köpa via Coinbase, klicka här för att få ta del av bonusen.

Vad är Bitcoin Cash (BCC / BCH)

Den 1 augusti 2017 publicerades en så kallad "fork” (enkelt uttryckt delades en blockkedja i två delar). I det här fallet var det en "hard fork" vilket medföljde att Bitcoin Cash föddes. Bitcoin Cash är således en oberoende version av den ursprungliga Bitcoin. Skillnaden på en "soft fork" och en "hard fork" är att en ”hard fork” inte går att återkalla. Det kan jämföras med att bränna gamla kasettband på CD-skivor (hard fork) kontra att köra en gammal Excel-fil på en nyare version av Excel (soft fork). Detta förklarar på ett enkelt sätt hur nya versioner av Bitcoin skapas. Bitcoin Cash kan vara den potentiella lösningen på Bitcoin-problem, såsom att Bitcoin inte kan hantera alla transaktioner som skickas till nätverket.

Bitcoin Cash har följande:

  • En blockstorlek på 8 MB
  • Det finns ingen SegWit
  • Det finns ingen "ersättning för avgift" (RBF)
  • Det finns replay och wipeout skydd
  • Olika justeringar av PoW (Proof of Work)

Vad är framtidsutsikterna

Vad kan pressa upp eller driva ner priset på Bitcoin Cash? När Bitcoin Cash kom ut trodde inte många på den och sålde genast men efter att fler och fler börser (exchanges) började att stödja Bitcoin Cash så ökade värdet. Inom kryptovärlden fungerar det så här: Marknaden är volatil och spekulativ så rykten och nyheter kan få priset att gå upp och ner. Skapande av wallets följer ett liknande mönster, tidigare var det svårt att hitta en wallet där man kunde handla med Bitcoin Cash, men nu stödjer merparten detta.